Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2011

Αδυνατούν να πληρώσουν
Όμως εκτός από τους πράγματι ευρισκόμενους σε αδυναμία πελάτες για την πληρωμή του ηλεκτρικού ρεύματος, είχαν καταγραφεί και περίπου 30.000 καταναλωτές, οι οποίοι επωφελούμενοι από την είσοδο στην αγορά των εναλλακτικών παρόχων, είχαν στήσει ένα πραγματικό «γαϊτανάκι» εξαπάτησης της ΔΕΗ, αλλά και των εναλλακτικών παρόχων. Η μέθοδος μοιάζει απλή στη σύλληψη, αλλά και στην εφαρμογή της. Οι κατά συρροή «μπαταχτσήδες» σταματούν να πληρώνουν τη ΔΕΗ, η οποία μετά από μερικούς μήνες τους κόβει το ρεύμα. Στη συνέχεια, απευθύνονται σε έναν από τους εναλλακτικούς παρόχους τον οποίο δεν μπορούν να πληρώσουν κι αυτόν μετά από μερικούς μήνες, και στη συνέχεια απευθύνονται σε άλλον συντηρώντας με τον τρόπο αυτό την παροχή ρεύματος. Αποτέλεσμα οι ζημιές και τα φέσια να μην αφορούν μόνο τη ΔΕΗ, αλλά και τους εναλλακτικούς παρόχους. Στέλεχος της Aegean Power έλεγε ότι «τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε από το νέο αυτό κίνημα του “Δεν πληρώνω” είναι τεράστια», ενώ στέλεχος ενός άλλου εναλλακτικού παρόχου, της Energa, ανέφερε πως «από τους απλήρωτους λογαριασμούς έχουμε συσσωρεύσει οφειλές τουλάχιστον 7 εκατ. ευρώ από ανεξόφλητους λογαριασμούς». Ήδη, οι δύο εναλλακτικοί πάροχοι ρεύματος έχουν προσφύγει στη ΡΑΕ (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας), απαιτώντας να ληφθούν άμεσα μέτρα για τους κακοπληρωτές, ενώ αντίστοιχη προσφυγή ετοιμάζεται να καταθέσει και η ΔΕΗ, απαιτώντας να μπαίνουν σε λίστα κακοπληρωτών, έναν κατάλογο «Τειρεσία» στο χώρο της ενέργειας. Μάλιστα, ο αριθμός των κακοπληρωτών εκτιμάται ότι έφτασε πλέον τους 30.000 και ανάμεσά τους εκτός από οικιακούς καταναλωτές βρίσκονται και μερικές χιλιάδες ιδιοκτήτες καταστημάτων.

ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΩ...

Ακολούθως, οι συγκεντρωμένοι με πορεία έφτασαν στο υποκατάστημα της ΔΕΗ. Παρά τις όποιες εξηγήσεις επεχείρησε να δώσει η προϊσταμένη Α. Πουρνάρα (ότι σε περιπτώσεις οικονομικής δυσπραγίας μπορεί να γίνεται διακανονισμός αποπληρωμής, να δίνεται παράταση εξόφλησης και καλύτερα τέτοια αιτήματα να δίνονται γραπτώς), οι συγκεντρωμένοι επέμειναν (και ζήτησαν να το μεταφέρει στους προϊσταμένους της) να μην κόβεται το ρεύμα στους απλήρωτους εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους. Σε δήμαρχο και προϊσταμένη τόνισαν ότι σε τέτοιες απαράδεκτες κινήσεις, θα βρίσκουν μπροστά τους το οργανωμένο ταξικό εργατικό κίνημα, που θα απαντά πολιτικά και με αγώνα.
Η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα και την… πληρώνουν οι εργαζόμενοι!
Η ΔΕΗ δεν «παίρνει χαμπάρι» και όταν κάποιος δεν είναι συνεπής στις οικονομικές υποχρεώσεις απέναντί της σταματάει την παροχή ρεύματος! Όπως έγινε την προηγούμενη εβδομάδα σε αρκετές μικρές επιχειρήσεις της Κορινθίας.
Σε δηλώσεις του στην Korinthian news ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Κορίνθου κ. Κ. Μαλανδρένης αναφέρει ότι από αυτή την διαδικασία οι εργαζόμενοι πάλι …την πληρώνουν! «Είναι γεγονός ότι πριν λίγες μέρες παρατηρήθηκε η ΔΕΗ να σταματάει την παροχή ρεύματος σε περίπου 10 μικρές επιχειρήσεις του νομού.
Οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων δεν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν στην οικονομική τους υποχρέωση και η ΔΕΗ τους έκοψε το ρεύμα. Όταν κόβεται το ρεύμα σε μία επιχείρηση εκτός των άλλων αυτοί που την πληρώνουν κυρίως είναι οι εργαζόμενοι γιατί αυτές τις μέρες δεν δουλεύουν και δεν πληρώνονται!
Σε πολλές περιπτώσεις οι εργαζόμενοι παίρνουν άδειες άνευ αποδοχών…», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Μαλανδρένης! Δηλαδή για ακόμα μία φορά …τα συνηθισμένα! Αυτοί που …θα την πληρώσουν είναι οι εργαζόμενοι!

ΑΚΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟ.... ΚΑΛΉ ΦΑΣΗ.... ΡΕ ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΔΟΥΜΕ...

Ρε παιδία ξερει κανεις σας αυτό το παραμύθι με τους εναντι λογαριασμούς τι είναι ακριβως και το κατά ποσο είναι νόμιμο?Σήμερα το πρωι με πήραν τηλ από την ΔΕΗ και με ενημέρωσαν ότι θα μου κόψουν το ρευμα στο εξοχικό γιατι δεν εχω πληρώσει λεει το έναντι που ηταν 58 ευρω। :shock:Τους απαντάω εγω ότι αν μου κόψετε το ρευμα θα σας κάνω μήνυση γιατι πρώτον। :prof:Ο έναντι δεν είναι ο εξοφλητικός λογαριασμός που στέλνετε μαζι με τις κιλοβατώρες που εχω καταναλώσει।Αν σας χρώσταγα τον εξοφλητικό λογαριασμο τοτε θα είχατε δικιο να προβείτε στο τηλεφώνημα ειδοποίηση και στο κόψιμο του ρεύματος.Δεύτερον από πού πηγάζουν αυτα τα 58 ευρω που μου λέτε? Αφου στα έναντι που στέλνετε δεν υπάρχει μέτρηση στο ρολόι της ΔΕΗ …Απαντάει τώρα η υπάλληλος. Να… Ξέρετε ετσι κάνουμε ως ΔΕΗ και τα 58 Ευρω είναι ένα ποσό περίπου στην μέση του ποσού από ότι συνήθως καταναλώνεται.Με πιάνουν τα νευρα μου και ζητάω τον διευθυντή. Μου τον δίνουν στο τηλέφωνο και του λέω. :mad_3:Με συγχωρείται αλλα επιμένετε να σας πληρώσω έναν έναντι λογαριασμό το οποίο πόσο δεν ξέρουμε καν αν το εχω καταναλώσει?Χρωστάω στην ΔΕΗ τίποτα και πρεπει να σας πληρώσω προκαταβολικά το πόσο που έχετε βγάλει από την κοιλιά σας γιατι δεν έχετε λεφτά?Και αν εχω κάψει λιγότερες κιλοβατώρες και δεν μεταφράζονται σε 58 ευρω αλλα σε 40 ευρω εσείς θα μου χρωστάτε 18 ευρω μετά? Η είμαι υποχρεωμένος να σας δανείσω 18 ευρω εγω για αυτόν τον μήνα μεχρι να ερθει ο εξοφλητικός σωστος λογαριασμός και να μου τα αφαιρέσετε. :mad_5:Μου λεει ο διευθυντής. Ξέρετε ετσι είναι το σύστημα της ΔΕΗ.Του απαντάω λοιπόν॥Θα στείλεις αύριο τον υπάλληλο σου να μετρήσει το ρεύμα αφου θέλετε να πληρώνουμε έναντι, θα μετρήσει το ρολοι μου θα γράψεις πάνω στο έναντι ποσες κιλοβατώρες εχω καταναλώσει και σε τι ποσο αυτό μεταφράζεται. Και μετα θα σου πληρώσω το εναντι και παλι αν θέλω γιατι το ρευμα έχεις δικαίωμα να το κόψεις μονο αν δεν πληρώσω τον εξοφλητικό λογαριασμό.Δεν μπορείς να στέλνεις λογαριασμό υποθέσεις… Καλά μου λεει κύριε μου θα στείλω αυριο στο σπιτι σας συνεργείο και θα πληρώσετε οσο έχετε κάψει μόνο.Από όλα αυτά εσεις τι καταλάβατε??? :sad:Εγω κατάλαβα ότι είναι υποχρεωμένοι να στελνουν συνεργεία να κανουν μετρήσεις και στους εναντι λογαριασμούς αλλα επειδή πιθανόν αυτό τους κοστίζει σου λεει ποσο έκαψε αυτος και ποσα πλήρωσε τον προηγούμενο μηνα? Αααα τοσα॥Ωραια ας του στείλουμε τα μισα τώρα να πληρώσει στον έναντι.Οχιιι κύριοι. Θα στείλετε συνεργείο να μετρήσει .Φανταστικούς υποθετικούς λογαριασμούς εγω δεν πληρώνω ουτε σας δανείζω χρήματα.Εσεις με έχετε δανείσει ποτέ?Ρε παιδία καλα δεν τα λεω η δεν εχω καταλάβει κατι? :crazy_1:

ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΕΙΝΑΕΙ..

ΚΑΛΟΥΜΕ τους εργαζομένους της ΔΕΗ, οι οποίοι πολύ σύντομα θα βρεθούν μπροστά σε απολύσεις και μειώσεις μισθών ως επακόλουθο του μεσοπρόθεσμου προγράμματος που συμπεριλαμβάνει το ξεπούλημα της ΔΕΗ να συμπαραταχθούν με τις λαϊκές–κοινωνικές ανάγκες. ΝΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΥΤΌ-ΜΕΙΩΣΗ, ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΒΟΥΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ. Άλλωστε η ΔΕΗ πότε κατέβασε το διακόπτη στα ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, τις ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ και τους Δημόσιους Οργανισμούς που της χρωστάνε εκατομμύρια ευρώ; Ως διαμαρτυρία να κατεβάζουν τον διακόπτη στον κοινό ταξικό εχθρό (πολιτικοί, μεγαλο-επιχειρηματίες, αστυνομικά τμήματα, δικαστικά μέγαρα, διοικητήρια κτλ). Η αλληλεγγύη την οποία θα ζητήσουν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ όταν η κυβέρνηση θα την ξεπουλάει, είναι λέξη που αποτελείται από δύο συνθετικά: Αλλήλοις και εγγύηση. Εσείς εγγυάστε για εμάς, την κοινωνία και εμείς εγγυόμαστε – συμπαραστεκόμαστε σε εσάς.