Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2008


Κυριακή, 27 Ιουλίου 2008

Διακοπές Όμορφες Για πολύ λίγο ..ίσα ίσα ένα Σαββατοκύριακο τέλειο....

Κανονίστηκε ΤΕΛΙΚΑ με πολλές δυσκολίες να πάμε με την παρέα στην Θάσο Σαββατοκύριακο....(και λέω με δυσκολία γιατί μια ο ένας να δεν μπορώ, να ο άλλος πρέπει να δώσω εξετάσεις κ.α.), μετά από πολλά συμφωνήσαμε ότι θα πάμε όλοι...

Πήραμε το ferry-boat και ξεκινάμε......πρωί πρωί...

Τα ίσαμε τους γλάρους (Ανέστης τάιζε εγώ φωτογράφιζα)Φτάσαμε, πρώτη στάση Καλλιράχη, στο σπίτι που θα φιλοξενούμασταν....

Βρίσκουμε τα παιδιά που είχαν πάει από Παρασκευή και πίνανε καφεδάκι,

ήπιαμε και εμείς ένα μέχρι να βγάλουμε το πρόγραμμα τις μέρας..

Και ξεκινήσαμε για τον γύρο της Θάσου, ( Μαριές, Λιμενάρια, Ποτό, Μοναστήρι Αρχάγγελου) και στάση στις Αλυκές για μπάνιο και για να φάμε.. (φώτο πάνω και κάτω....)
Με το αμάξι η διαδρομή υπέροχη, αλλά και η στάση για μπάνιο τέλεια, φυσικά δεν έλειπε το ταβερνάκι πάνω από την θάλασσα και τσιπουράκι με θαυμάσιους μεζέδες (σαρδελίτσα, καυτερή πιπεριά, μύδια σαγανάκι, χταποδάκι και άλλα πολλά).
Προτείνω να πάτε..και για όσους δεν έχουν μέσω μεταφορικό έχει καραβάκια που θα σας πάνε στις υπέροχες ακρογιαλιές... (φώτο πάνω).


Τα τσίπουρα τα ήπιαμε, τα μπάνια μας τα κάναμε... Γυρισμός σπίτι με όλο το γύρω όχι πάλι πίσω.... και η διαδρομή πολύ καλή. (Ποταμιά, Παναγία......)
Πίσω λοιπόν Καλληράχη για ντουζάκι λίγο χαλάρωση και σχέδια για το βραδάκι.

Γινόμαστε οι γυναίκες θεές και ξεκινάμε για Λιμενάρια, βόλτα στα μαγαζάκια, ψώνια, μια πίτα γύρο ή σουβλάκι στα γρήγορα... και μετά για ποτάκι... τα Λιμενάρια όμορφα με το Παλατάκι και τα παλιά μεταλλεία Χρώματα κάτω η φώτο υπέροχο βραδάκι με ποτάκι, συζήτηση και γέλιο πολύ γέλιο (έτσι; ) εώς αργά......
Πρωινό ξύπνημα, μετά από προσπάθεια να κοιμηθούμε αφού από τα γέλια (ευτυχώς δεν μας έβρισε κανένας γείτονας, αλλά μάλλον είναι μαθημένοι), και έτσι καταλήξαμε να κοιμηθούμε, βέβαια μην ανοίξετε το παντζούρι γιατί ζεσταίνεστε, δεν λέει κάποιος το άνοιξε και με φάγανε τα κουνούπια.
Που είχαμε μείνει α ναι στο ξύπνημα.
Καλό πρωινό, τσουρεκάκι, μαρμελάδα, κουλουράκια και φυσικά καφέ
(φραπέ γλυκό χωρίς γάλα με παγάκια) γιατί το πρόγραμμα θα ήταν
μακρύ και ποιος ξέρει πότε θα ξανατρώγαμε!!!!!
Βάζουμε τα μαγιό, μαζεύουμε το σπίτι και τα πράγματα γιατί θα την κάναμε κατευθείαν(αλλά ας μην μένω στο φεύγουμε από τώρα) λοιπόν, Ξεκινάμε για την βόλτα της Κυριακής.... μεγάλη.. Στάση σε ένα χωριό Σωτήρος σε ένα καφέ για γλυκό καριδάκι(να φάτε μην το αφήσετε), μετά στο Καζαβίτι όμορφο με τα παλιά σοκάκια και μέσα στα δέντρα και τους τεράστιους πλάτανους, που μπορείς να μπεις μέσα στο δέντρο.
Συνέχεια στην Παναγία και για μπάνιο στην Χρυσή αμμουδιά για μπάνιο....
τέλεια παραλία αλλά λίγο τσουχτερές οι ξαπλώστρες (3.50ευρώ) έλεος πια....
για αυτό σας προτείνω Αλυκές που τις είχε δωρεάν, αλλά δεν λέω ότι ήταν και άσχημα...( εγώ δεν πήρα ξαπλώστρα και κάτω καλά ήταν) χιχι, οκ συνεχίζω...
Τι έλεγα; αφού κολυμπισαμε, λιαστήκαμε, ήπιαμε τα καφεδάκια μας, τις μπυρίτσες μας, τα αναψυκτικά μας... πήγαμε για μάσα γιατί το στομάχι άρχισε να διαμαρτύρεται.
Όπως βλέπεις παραλία στην φώτο κάτω.. από πάνω είχε ταβερνάκι και που να τρέχεις τώρα κάτσαμε... παραγγείλαμε και τι δεν παραγγείλαμε, αλλά τελικά τα πιάτα άδειασαν, ήταν από τα καλύτερα γεύματα που είχα ποτέ...όλα τέλεια που άγγιζαν τη γλώσσα και πάθαινες κάτι από την νοστιμιά..
(να φανταστείς άφησα και πουρμπουάρ).
Τώρα όμως με έπιασε μια στεναχώρια... ήρθε η ώρα να φύγουμε.....
μπήκαμε στο αμαξάκι μας και βουρ για το λιμάνι (Λιμένα), αλλά ευτυχώς μας έμεινε λίγος χρόνος να κάνουμε και εκεί μία βόλτα... στα μαγαζάκια..όπου τελικά φτάνουμε στο ferry-boat και που είσαστε (παρέα), να το ξανακάνουμε....Τώρα τι έγινε τελείωσε; ήταν σαν να ξαναπήγα.... μμμμμ θέλω κι άλω εεεεε

Καλό υπόλοιπο καλοκαίρι..... σε όλους......

Φιλιάάάάάάάάά!!!!!!!!