Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2012

απιστευτο ακομα γελάω... για να μην κλάιω

http://feygato.blogspot.gr/2012/10/10_17.html

Δείτε και διαβάστε... που θα καζαντίσουμε... 

Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2012

μάθε να εκτιμάς τον εαυτό σου

Σελ.. 191 

Τι μπορώ να κάνω αν η ημέρα μου είναι πραγματικά γεμάτη από υποχρεώσεις; 

Αν το ημερήσιο πρόγραμμά σας είναι πραγματικά γεμάτο από καθήκοντα και υποχρεώσεις, δεν είναι εύκολο να βρείτε χρόνο για διασκέδαση και ξεκούραση. Πως είναι είναι δυνατόν να προσθέσετε έστω και μία ακόμα ασχολία; Οι άνθρωποι που έχουν καριέρα και οικογένεια, οι άνθρωποι που φροντίζουν μόνοι τα παιδιά τους ή τους ηλικιωμένους γονείς τους, καθώς και τα δημόσια πρόσωπα, δυσκολεύονται να επιτύχουν μια ισορροπία μεταξύ τον υποχρεώσεων και των απολαύσεων. Το ίδιο ισχύει, βέβαια, και για τον καθένα από εμάς κάποια στιγμή στην ζωή μας. Ωστόσο, θα πρέπει οπωσδήποτε να   συνειδητοποιήσετε ότι, αν δεν κατορθώσετε να βρείτε χρόνο για τον εαυτό σας, τα προβλήματά σας θα αυξηθούν. 
Μπορεί να διαπιστώσετε ότι νιώθετε ολοένα και πιο κουρασμένοι, ολοένα και πιο αγχωμένοι.
Έτσι, τελικά, δεν θα μπορείτε πλέον να αντεπεξέλθετε στις υποχρεώσεις σας και να αποδίδετε τόσο ικανοποιητικά όσο θα επιθυμούσατε. Μπορεί να επηρεαστεί ακόμα και η υγεία σας. Αν θέλετε να είστε καλά με τον εαυτό σας και με τους ανθρώπους γύρο σας, θα πρέπει να αφιερώνεται χρόνο στην ξεκούραση και τη διασκέδαση σας. 
Αν πιστέψετε ότι έχετε το δικαίωμα να χαλαρώσετε και να διασκεδάσετε και ότι ο εαυτός σας, καθώς και τα άτομα που σας περιβάλλουν, αξίζουν τη φροντίδα σας, θα κατορθώσετε να βρείτε το χρόνο για μερικές μικρές απολαύσεις, ακόμα και όταν το πρόγραμμα σας είναι πολύ φορτωμένο. Σκεφτείτε ότι αυτές τις ευχάριστες στιγμές αποτελούν ανταμοιβή για τις προσπάθειες σας, μια ανταμοιβή για την οποία πραγματικά αξίζετε. Κάντε ένα πεντάλεπτο διάλειμμα για να απολαύσετε ένα καφέ ή για να κάνετε μια σύντομη βόλτα στην γειτονιά σας.  
Ξεκλέψτε δέκα λεπτά για να κάνετε ένα δροσερό ντούζ..( το καλοκαίρι ε?) Επιλέξτε για το βραδινό σας το αγαπημένο σας φαγητό.. Αγοράστε ένα μικρό και φτηνό μπουκέτο λουλούδια... ( άσε τι φτηνό έχει και στον κήπο). Ακούστε την αγαπημένη σας μουσική την ώρα που σιδερώνετε ή πλένετε το αυτοκίνητο..(αν έχετε αλλιώς την μηχανή.. χαχα). Εκμεταλλευτείτε τις ώρες που κοιμάται το μωρό σας για να διαβάσετε ένα περιοδικό, χωρίς να νιώθετε υποχρεωμένη να ασχοληθείτε με τις δουλειές του σπιτιού. Χρησιμοποιήστε τη φαντασία σας και μην επιτρέπετε στον εαυτό σας να αποθαρρύνεται από τις ατελείωτες υποχρεώσεις και δεσμεύσεις. Μακροπρόθεσμα αυτή η συνήθεια θα βλάψει και εσάς και τους γύρο σας.