Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2010

Κοτόπουλο κατσαρόλας με γλιστρίδα


kotopoulo-386

Υλικά (για 6 άτοµα)
• 1 κιλό γλιστρίδα
• 1 κιλό κολοκυθάκια (πολύ µικρά)
• 1 κοτόπουλο σε κοµµάτια
• 2 πατάτες κοµµένες στα τέσσερα
• 2-3 ντοµάτες φρέσκιες ψιλοκοµµένες
• 1 µεγάλο κρεµµύδι ψιλοκοµµένο
• 1 σκελίδα ψιλοκοµµένο σκόρδο
• ½ φλιτζ. κρασί κόκκινο
• 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
• αλάτι, φρεσκοτριµµένο µαύρο πιπέρι

Ετοιµασία
1. Τσιγαρίζετε ελαφρά το κοτόπουλο µε το ελαιόλαδο µέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Σβήνετε µε το κρασί, προσθέτετε δύο φλιτζάνια νερό, σκεπάζετε και σιγοβράζετε για 35 λεπτά περίπου.
2. Ρίχνετε τις πατάτες, λίγο ακόµα νερό (αν είναι απαραίτητο) και συνεχίζετε το ψήσιµο για 15 λεπτά ακόµα µε την κατσαρόλα σκεπασµένη.
3. Προσθέτετε τα κολοκυθάκια, τη γλιστρίδα, την ντοµάτα, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακινείτε την κατσαρόλα για να αναµιχθούν τα λαχανικά µε το κοτόπουλο. Σιγοψήνετε για 15-20 λεπτά µέχρι το φαγητό να µείνει µόνο µε το λάδι του. Σερβίρετε χλιαρό
ή και κρύο.

Χρόνος προετοιμασίας: 60΄
Θερμίδες: 760

Δεν υπάρχουν σχόλια: