Πέμπτη, 8 Μαΐου 2008

Αλφαβητάρι συνέχεια με Λ

Λ
Λατρεύω : Σέβομαι ελπίζοντας.
Ληστής : Ένας ειλικρινής επιχειρηματίας.
Λογομαχία : Ο πόλεμος στον οποίο τα όπλα είναι λέξεις και τα τραύματα, τρυπίστες ατο σωσίβιο της αυτοεκτίμησης. Πρόκειται για ένα είδος αγώνα, του οποίου ο νικητης παραιτείται από τη νίκη του, καθώς ο ηττημένος δεν εννοεί να συνειδητοποιήσει την ήττα οτυ.
Λύρα : Αρχαίο όργανο βασανισμού.
Μ
Μαγνήτης : Κάτι που το επηρεάζει ο Μαγνητισμός.
Μάζα : Πλήθος ανθρώπων
Μαιμου : Δενδρόβιο ζώο που πάει και φωλιάζει στα γενεαλογικά δέντρα.
Μαντεία : Η τέχνη της αποκάλυψης του απόκρυφου. Η μαντική έχει τόσα είδη, όσες ποικιλίες φρούτων κάνουν τα ανθισμένα τούβλα και οι πρώιμοι ηλίθιοι.
Μαντίλι : Μικρό τετράγωνο κομματάκι μεταξένιου ή λινού υφάσματος, που χρησιμοποιείται σε διάφορες ποταπές δουλειές του κεφαλιού και ειδικά για να κρύβει την απουσία δακρύων στις κηδείες.
Μεθώ : Το τσούζω, τα κοπανάω, τα σφίγγω, μπεκρουλιάζω, γίνομαι φέσι, ντάκλα, λιώμα, πίτα. Στο επίπεδο του μεμονωμένου ατόμου, η μέθη θεωρείται απαράδεχτη, αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο η εθνική μέθη φέρνει τα κράτη στο προσκήνιο του πολιτισμού και της δύναμης. Στην αναμέτρηση τους με τους Χριστιανούς, που είναι γεροί πότες, οι Μωαμεθανοί πέφτουν ξεροί τους θερίζει κανονικά.

κουράστικα συνέχεια..... άλλη μέρα.... γιατί δεν έχω χρόνο έχω και δουλειά.

1 σχόλιο:

Μπουρμπουλήθρα είπε...

Τωρα καθισα και διαβασα ολα τα γραμματα του λεξικου, αφου πριν δεν ειχα πολυ χρονο.. Πολυ αστεια ειναι και με ενδιαφερουσες σημασιολογικες κατευθυνσεις1 Φτασε γρηγορα στο Ω και κανε μας να γελαμε! Φιλακια!