Δευτέρα, 9 Μαΐου 2011

२ μικρές ιστορίες..

Ιστορία πρώτη!!
Γράφτηκε από μια μικρή εν ονόματη Ελένη ετών १०

Μια φορά και έναν καιρό ήταν μια οικογένεια. Τον πατέρα τον έλεγαν Γιώργο και την μητέρα Σοφία τον γιο τους έλεγαν Κυριάκο. Ήταν μια ευτυχισμένη οικογένεια αγαπούσε ο ένας τον άλλον. Η δουλειά που έκανε η μαμά ήταν ΣΧΕΔΙΑΣΤΡΙΑ ΣΠΙΤΙΩΝ…του μπαμπά ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ.
Μια μέρα έκαναν μια βόλτα στο πάρκο αλλά ξαφνικά ήρθε ένας φοβερός ΑΝΕΜΟΣΤΡΟΒΙΛΟΣ και τους πήγε σε μια διαφορετική χώρα που δεν ήταν σαν την Καβάλα. Η μαμά ρώτησε: Που ήμαστε Γιώργο ; και εκείνος απάντησε…Δεν ξέρω Σοφία κοίτα μια πινακίδα λέει ότι είμαστε στην χώρα που λέγετε ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ. Αυτή η χώρα ήταν σαν ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΣΕ ΒΙΒΛΙΟ. Είχε πλάσματα ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΑ όπως : Καλικάτζαροι Ξωτικά και ο Κυριάκος τρόμαξε αλλά του άρεσαν τα πλασματάκια. Οι γονείς συνέχισαν το δρόμο για να βρουν κάποιον που θα τους φιλοξενούσε την νύχτα.
Τελικά βρήκαν μια κυρία που την έλεγαν Μαρινέλα .εκείνοι συστήθηκαν και η κ. Μαρινελα τους έδωσε φαγητό και νερό. Η οικογένεια κατάλαβε ότι ήταν πολύ καλή η κύρια Μαρινελα.. Το άλλο πρωί έφαγαν το πρωινό τους και ξεκίνησαν το ταξίδι τους για το σπίτι τους. Στο δρόμο μια στιγμή είδαν μια σκάλα με 199.000 σκαλοπάτια.. Όμως δεν το έβαλαν κάτω και με υπομονή ξεκίνησαν να τα ανεβαίνουν. Η μαμά κουράστηκε πιο πολύ απ’ όλους γιατί κρατούσε και τον Κυριάκο και λιποθύμησε. Έτσι τον κουβάλησε για λίγο ο Γιώργος. Τελικά τα σκαλοπάτια τελείωσαν. Μπροστά τους είδαν ένα λιβάδι σαν φεγγάρι και εκεί έβρεχε. Αλλά εκεί δεν έριχνε νερό. Έριχνε ΜΕΤΕΩΡΙΤΕΣ. Κατάλαβαν ότι έπρεπε να σταματήσουν γιατί θα μπορούσε κανείς να τους περάσει. Όμως ανάμεσα στο λιβάδι είδαν μια κυρία και της είπαν : Κυρία…τι κάνετε εκεί, θα σας κτυπήσει κανένας μετεωρίτης και θα τρέχουμε.
Ξαφνικά ένας μετεωρίτης έπεσε επάνω της. Η οικογένεια τρόμαξε και ρώτησε; Είστε καλά κυρία….;Και εκείνη απάντησε: μια χαρά είμαι κύριε Γιώργο. Εκείνος ρώτησε. Πως ξέρετε το όνομα μου ;Και εκείνη είπε: Γιατι είμαι μάγισσα. Με λένε Σελένια .Θα σας οδηγήσω στην χώρα σας την Καβάλα χωρίς να πάθετε τίποτα μα τίποτα. Τώρα ακολουθήσετε με. ΟΙ μετεωρίτες δεν θα σας κάνουν τίποτα. Είναι τα κατοικίδια μου. Δεν θα σας πειράξουν. Ο Γιώργος, η Σοφία και ο Κυριάκος και η Σελένια πέρασαν τους μετεωρίτες αλλά είδαν κάτι πιο φοβερό και τρομακτικό. Ήταν φλόγες. Εντάξει δεν φαίνετε κακό είπε ο Γιώργος. Ξαφνικά εμφανίστηκε ένα πουλί πάνω απ’ τις φλόγες και μια φλόγα το πέταξε στον αέρα και όταν έπεσε κάτω ήταν ψημένο κοτόπουλο.. Λέει ο Γιώργος : κάτι μου ξέφυγε απ’ τον φόβο, και μυρίζει. Η Σελένια τότε τους είπε όταν μια φλόγα σβήνει θα την έπαιρναν και έτσι θα συνεχίζουν σε κάθε φλόγα. Τις πέρασαν όλες αλλά όταν βγήκαν έξω δεν ήταν ο Κυριάκος . Τον είχαν περικυκλώσει οι φλόγες. Τότε η Σελένια γρήγορα γρήγορα πήγε να τον βρει. Οι φλόγες ήταν έτοιμες να τον κάψουν αλλά να που εμφανίστηκε η Σελένια και τον έσωσε. Ευχαριστώ Σελένια. Χίλια ευχαριστώ .Δεν κάνει τίποτα. Είπε η Σελενια. Τότε ξεκίνησαν το δρόμο τους .Και επιτέλους έφτασαν στην ΚΑΒΑΛΑ. Η οικογένεια ρώτησε αν η Σελένια θα ήθελε να μείνει μαζί τους. Και η Σελένια είπε : Πολύ ευχαρίστως. Λίγο πιο μετά όλη η πόλη καλύφθηκε από ομίχλη. Αλλά η Σελενια την εδίωξε.
Τότε η Σοφία ο Γιώργος και ο Κυριάκος βρήκαν ένα καινούριο μέλος της οικογένειας. Και έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα
…………………………………………………………………………….


Ιστορία δευτερη !!
Γραφτηκε από μια μικρή εν ονόματη Μαρία ετών ११।

Μια φορά κι έναν καιρό μια οικογένεια που αποτελούνταν από πέντε μέλη, την Μαρία ,την Ελένη ,τον Λάζαρο και φυσικά τους γονείς τους την Ελισάβετ και τον Σάββα ,ζούσαν σε ένα πανέμορφο τριώροφο σπίτι। είχαν ένα όνειρο να ταξιδέψουν στο διάστημα।
Μια ηλιόλουστη μέρα οι οικογένεια πήρε το πρωινό της και πήγαν να βρουν διαστημόπλοιο για να ξεκινήσουν το ταξίδι τους ,ελπίζοντας ότι κανένα κακό δεν θα συμβεί .
Ξεκίνησαν λοιπόν για το ταξίδι τους μέσα σένα τεράστιο διαστημόπλοιο. Τα παιδιά ήταν ΚΑΤΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΕΝΑ.
Το ταξίδι ήταν υπέροχο .Ξαφνικά άρχισε να βρέχει .Ο μπαμπάς είπε ,πρώτη φορά βλέπω βροχή στο διάστημα .Μετά από λίγο η βροχή δυνάμωνε όλο και περισσότερο Ξαφνικά ένας μετεωρίτης έπεσε πάνω στο διαστημόπλοιο τους και τους εκτόξευσε σε ένα διαφορετικό πλανήτη από τη γη
Οι οικογένεια βρέθηκε σε ένα πλανήτη γεμάτο ξηρασία ,χωρίς νερό ούτε ζωή .Όλοι ήταν τρομαγμένη αλλά περισσότερο ο Λάζαρος μπαμπάς είδε μια πινακίδα που έλεγε ότι ήταν στο πλανήτη ΑΡΗ .Η μαμά είπε ότι ποτέ δεν έχει δει τόσο περίεργο πλανήτη .Εκείνη την ώρα εμφανίστηκε ένα περίεργο πλάσμα πιο κοντό απ΄ολους.Τους μίλησε και τους είπε καλώς ήρθατε .
Με λένε Μπεταμες . Εσείς ποιοι είστε. Εγώ είμαι ο Σάββας, η Έλα, η Μαρία ,η Ελένη και ο Λάζαρος .Κάναμε ένα ταξίδι στο διάστημα όταν ένας κομήτης έπεσε στο διαστημόπλοιο μας και μας εκτόξευσε εδώ .

Μπορώ να σας βοηθήσω αλλά θέλω να μου κάνετε μια χάρη , τους είπε .Ότι θέλεις ,είπε ο μπαμπάς .Θα ήθελα να με πάρετε μαζί σας στην γη .Εντάξει είπαν όλοι.
Τότε με το διαστημόπλοιο του τους πήγε στην γη και επέστρεψαν στην ΚΑΒΑΛΑ.

Λοιπόν οι δυο ιστορίες μας έχουν ένα κοινό παράγοντα.... την οικογένεια.

Τις γράψανε οι ανηψιές μου Μαρία και Ελένη...
Θέλω να μου πείτε την γνώμη σας, και να βαθμολογίσεται τις ιστορίες...
Γιατί το υποσχέθηκα στα κορίτσια να τους πω ποια ήταν η καλύτερη

5 σχόλια:

BUTTERFLY είπε...

Δεν μπορω να ξεχωρισω! Και μονο το γεγονος οτι τα παιδια γραφουν και δημιουργουν ειναι υπεροχο! Η δευτερη ειναι πιο καλογραμμενη με περισσοτερη συνοχη. Η πρωτη ομως εχει μεγαλυτερη φαντασια, ομορφες εικονες και αν το ψαξεις πιο βαθια υπεροχα νοηματα! Να χαιρεσαι τις ανηψουλες σου!

ποντίκι είπε...

Σε ευχαριστω καλή μου...
Θα περιμένω και άλλα σχόλια και μετά θα μιλήσω..
Χαιρομαι πολύ για το σχολιο σου.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

καταπληκτικες οι ιστοριες και μπραβο στα μικρα παιδια.
Καλό υπόλοιπο εβδομαδας και καλο μηνα . Ας εχουμε* προχειρο * παντα ενα χαμογελο να το μοιρασουμε σε οσους το εχουν αναγκη. Δεν στοιχιζει τιποτα,αλλα αξίζει πολλά.
Να εισαι παντα καλά.Αργω να περασω αλλα παντα προσπαθω να ειμαι συνεπης:)

ποντίκι είπε...

skroytzako ευχαριστώ που περνάς...
χαμογελάω πάντα όταν σε βλέπω..
Τις ευχές μου για καλό καλοκαίρι..

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΗΡΘΕ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΑΦΗΣΩ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΥΧΗΘΩ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΟ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΓΕΜΑΤΟ ΧΡΩΜΑΤΑ-ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ.ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΠΑΛΙ ΝΑ ΣΑΣ ΒΡΩ ΚΑΛΑ ΟΛΟΥΣ-ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙΚΟ ΜΟΥ ΤΕΛΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ.
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!!!!!