μοσχαράκι με λαχανικά
για 4-6 άτομα........
Υλικά :
- 1.000 - 1.250 γραμ. μοσχάρι(σε μερίδες)
- 1 κιλό μικρές πατατούλες
- 4-5 καρότα
- 2-3 κολοκυθάκια(προαιρετικά)
- 3/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
- χυμό 1 λεμόνι
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ρίγανη
- μαϊντανό
Τώρα διαβάστε τα εξής:
1. Καθαρίζετε τα λαχανικά και τα κόβετε στο σχήμα που επιθυμείτε.
Ζεσταίνετε λίγο λάδι σε ένα αντικολλητικό σκεύος και τα τσιγαρίζετε για 2-3 λεπτά,
να ροδίσουν. Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνετε σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας, να στραγγίσουν.
2. Ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι σε φαρδιά κατσαρόλα και τσιγαρίζεται το κρέας.
"Σβήνετε" με το χυμό λεμονιού και προσθέτετε 2 φλιτζάνια ζεστό νερό.
Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει, μέχρι
να μαλακώσει καλά το κρέας.
3. Μισή ώρα πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα, ρίχνετε στην κατσαρόλα τα λαχανικά,
αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε ρίγανη και προσθέτετε λίγο ακόμα ζεστό νερό.
Το φαγητό πρέπει να μείνει με το λάδι του, χωρίς πολλά υγρά.
4. Σερβίρετε σε μερίδες και εάν θέλετε πασπαλίζετε με πιπέρι και γαρνίρετε με φρεσκοκομμένο μαϊντανό.
Tips:
Συνοδεύεται επίσης με ρύζι πιλάφι. (δεν πιστεύω να μην ξέρετε να κάνετε πιλάφι)
Λίγο λευκό ξηρό κρασί, θα δώσει στο φαγητό ένα ιδιαίτερο άρωμα και γεύση.
Αυτά από εμένα... τώρα λέω να πάω να μαγειρέψω μια τέλεια μακαρονάδα με
καρμπονάρα γιατί κάτι πρέπει να φάμε και εμείς.... η ώρα είναι 12:00 και
άρχισα να πεινάω επικίνδυνα.
6 σχόλια:
καλή σου όρεξη ..εξαιρετικό φαίνεται..
Γιά σου μικρό τροκτικό από μαγειρική δε λέω και πολλά αλλά νόστιμο φαίνεται . . . Καλά να περνάς ! Τα λέμε !
ΚΑΡΔΟΥΛΑ ΜΟΥ...ΤΙ ΝΑ ΠΩ...
ΣΟΥ ΕΧΩ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΟΤΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΝΟΣΤΙΜΟ ...
ΓΙΑΤΙ ΒΑΖΗς ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΡΑΚΙ...
Μμμμ μια χαρά φαίνεται.. Πεινάω.. Πρέπει να φάω κάτι.
ti kala tha fame pali simera
ΜΕ ΠΛΗΓΩΣΕΣ ΠΟΛΥ ΜΕ ΤΗ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΚΑΚΟΥΡΓΑ!!!
Δημοσίευση σχολίου