Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Πατήστε εδώ!!!!!!

Ένα καινούργιο blog στην Παρέα μας.... θα είναι το δικό μας μαγαζάκι!!!

Σας περιμένουμε όλους να μας επισκεφτείτε!!

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Πατατες πικάντικες φούρνου


patata-386

1 κιλό πατάτες ακαθάριστες καλά πλυμμένες
4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
3 ντομάτες ψιλοκομμένες
4 σκελίδες σκόρδο αλεσμένο
1 κουταλιά σούπας φρέσκο θυμάρι ή μισή ξερό
2 φύλλα δάφνης
πάπρικα
2 πιπεριές κόκκινες καυτερές ψιλοκομμένες
αλάτι-πιπέρι
ελαιόλαδο
3 κουταλιές σούπας μουστάρδα

Εκτέλεση

Πλένουμε τις πατάτες καλά. Τις κόβουμε σε ακανόνιστα κομμάτια, τις βάζουμε σε ένα ταψί. Ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί. Ανακατεύουμε και ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 50λεπτα περίπου.

Κοτοσαλάτα


kotosalata-386

Υλικά (2 µερίδες)
• 2 στήθη από βρασµένο ή ψητό κοτόπουλο χωρίς πέτσα
• 1 κ.τ.γ. πάπρικα
• 4 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
• 2 µικρά αβοκάντο κοµµένα σε µικρά κοµµάτια
• 12 ντοµατάκια
• 1 µεγάλη σκελίδα σκόρδο λιωµένο
• φύλλα ρόκας
• χυµός από 1 λεµόνι
• 50 γρ. κουκουνάρι

Ετοιµασία
Κόψτε το κοτόπουλο σε µικρά κοµµάτια και ανακατέψτε µε τα υπόλοιπα υλικά. Η σαλάτα είναι έτοιµη.

Μους σοκολάτας με πορτοκαλί και μέντα


mousse-sokolata-386


300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
6 κροκούς αυγών
4 κουταλιές σούπας ζάχαρη
5 σταγόνες άρωμα μέντας (θα το βρείτε σε είδη ζαχαροπλαστικής)
4 φύλλα ζελατίνας
1 λίτρο κρέμα γάλακτος

για τη σως πορτοκαλιού θα χρειαστείτε
3 πορτοκάλια
2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας μελί
1 ξύλο κανέλλας
4 κουταλιές σούπας κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Σε μπεν μαρι λιώνουμε τη σοκολάτα. Σε μια μπασίνα βάζουμε τους κροκούς, 4 κουταλιές ζάχαρη, και το άρωμα μέντας. Χτυπάμε καλά σε μπεν μαρι το μείγμα. Μαλακώνουμε τα φύλλα ζελατίνας σε κρύο νερό και τα ρίχνουμε στο μείγμα των αυγών. Ρίχνουμε μέσα τη λιωμένη σοκολάτα. Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος ( το 1 λιτρο) μέχρι να γίνει άφρατη (όχι σαντιγί) και την ρίχνουμε στη μους. Τη μοιράζουμε σε μπολ ατομικά και την αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες να κρυώνει. Για τη σως πορτοκαλιού, κόβουμε από τα πορτοκάλια 7-8 φέτες και κρατάμε από τα υπόλοιπα το χυμό τους. Τα ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι με τις 2 κουταλιές ζάχαρη, το μελί και την κανέλλα και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να καραμελώσουν και να γίνουν σάλτσα. Ρίχνουμε στο τέλος την κρέμα γάλακτος και είναι έτοιμη. Πάνω από κάθε μπολ βάζουμε μια φέτα πορτοκάλι από τη σως και λίγη σως και είναι έτοιμη.

Κοτόπουλο κατσαρόλας με γλιστρίδα


kotopoulo-386

Υλικά (για 6 άτοµα)
• 1 κιλό γλιστρίδα
• 1 κιλό κολοκυθάκια (πολύ µικρά)
• 1 κοτόπουλο σε κοµµάτια
• 2 πατάτες κοµµένες στα τέσσερα
• 2-3 ντοµάτες φρέσκιες ψιλοκοµµένες
• 1 µεγάλο κρεµµύδι ψιλοκοµµένο
• 1 σκελίδα ψιλοκοµµένο σκόρδο
• ½ φλιτζ. κρασί κόκκινο
• 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
• αλάτι, φρεσκοτριµµένο µαύρο πιπέρι

Ετοιµασία
1. Τσιγαρίζετε ελαφρά το κοτόπουλο µε το ελαιόλαδο µέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Σβήνετε µε το κρασί, προσθέτετε δύο φλιτζάνια νερό, σκεπάζετε και σιγοβράζετε για 35 λεπτά περίπου.
2. Ρίχνετε τις πατάτες, λίγο ακόµα νερό (αν είναι απαραίτητο) και συνεχίζετε το ψήσιµο για 15 λεπτά ακόµα µε την κατσαρόλα σκεπασµένη.
3. Προσθέτετε τα κολοκυθάκια, τη γλιστρίδα, την ντοµάτα, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακινείτε την κατσαρόλα για να αναµιχθούν τα λαχανικά µε το κοτόπουλο. Σιγοψήνετε για 15-20 λεπτά µέχρι το φαγητό να µείνει µόνο µε το λάδι του. Σερβίρετε χλιαρό
ή και κρύο.

Χρόνος προετοιμασίας: 60΄
Θερμίδες: 760